28 June 2014

Ramadhan datang lagi.

Bismillah.

1 Ramadhan 1435h.

Alhamdulillah, tsumma alhamdulillah...
Ramadhan, kali terakhir disebutkan atau menjadi bahan bualan adalah setahun lepas.
Dan hari ini, saat ini, 1 Ramadhan datang lagi! :)

Perasaan?

Takut.
Takut Ramadhan kali ni tak memberi apa-apa, atau membawa apa-apa perubahan pada diri.
Datangnya setahun sekali, tapi disiakan kedatangannya.
Tu lah perasaan kali ni.

Apapun, matlamat ramadhan kali ni tetap sama;

Bukan nak Ramadhan ni yang jadi baik, sebab Ramadhan memang macam tu dah sejak azali.
Tapi nak diri sendiri yang jadi lebih baik, berbanding sebelum ni.
Dan semoga bulan mulia ni jadi platform atau batu  loncatan untuk kami dan kita semua untuk melakukan at least satu perubahan yang kekal.

Jom kita buat list sikit do's and dont's bulan Ramadhan ni, dan semoga ia berkekalan ;)

DO's and DONT's:

- Perbanyak mengaji, berzikir dan berselawat.
- Perbaiki amalan fardhu, perbanyak yang sunat.
- Perbanyak sedekah.
- Pelihara semua anggota; mata, telinga, mulut dan hati.
- Tinggalkan perkaara lagha.
- Tolong mak ayah seikhlas mungkin.

Last but not least, berusaha untuk capai semua in shaa Allah!

:)

Kurangkan maksiat, tingkatkan amalan.

AHLAN WASAHLAN YA RAMADHAN!

06 June 2014

Semester berakhir!

Bismillah tsumma alhamdulillah...

Tengok last updated: 29th March 2014.
Bersawang dah rupanya blog ni.
T.T

Tup2 nak update, habis sem dah... :')

Banyak sangat momment yang terukir dan diukir sem ni; pahit manis, suka duka.
Port Dickson, Bukit Tinggi, Sungai Chiling...
Dan banyak jugak yang teruji; iman, persahabatan...
Hmm...

Apapun, kehidupan sebagai seorang pelajar universiti memang takkan lari dari semua ni.
'Life must go on' orang kata.

Habis dah sem 2 tahun 2.
Alhamdulillah...
Nak sampai sini tak senang kot... T.T


 "Education bureau's family "

In shaa Allah, 4 semesters to go!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...