16 December 2013

Aku terlupa!

Bismillah.

Lambakan assignments.
Kuiz.
Presentations.
Project submission.
Semuanya.

Ouh, aku terlupa, final exam bakal tiba!

Stress.
Tension.
Sign in fb.
Jenguk wall ayah.
Abang.
Kawan-kawan lain.
Group-group yang di'join'.

Eh, aku terlupa lagi, final exam dah tak jauh mana!

Cukuplah dengan segala ke'lagha'an.
Ke'buang masa'an.
Dan segala perkara lain yang entah apa-apa.

Allah, serius aku terlupa, aku dah tak banyak masa!

Semester lepas result agak teruk.
Semester ni berazam nak 'cantikkan' balik.
Biiznillah.

Do'akan kami :)

09 December 2013

Serius tak matang!

Bismillah.

Harini rajin 'mengemas' blog pulak tiba-tiba.
Baca satu dua post yang lepas.

"Erk, aku ke yang tulis post-post ni semua?"

Serius tak matang!

T.T

But its okay.
Itu bakal menjadi bukti akan 'kematangan' post-post yang mendatang in shaa Allah.
Hingga ke hari yang dijanjikanNya mungkin?

:)

08 December 2013

Amanah.

Bismillah.

Beberapa minggu lepas, kawan-kawan sekuliah 'bising-bising' suruh isi borang line-up ICTSS.
Berbekal perasaan nak-taknak, saya bagi je maklumat diri pada kawan yang sukarela nak mengisi borang.
Masa tu tak ada di UIA, dan kebetulan haritu hari terakhir hantar borang.

Dapat mesej.
Suruh datang interview.
Cuak dah sikit.

Dapat tips pulak lagi, ready dengan visi dan misi.
Must speak in english dalam interview.
Sudah.

Berbelit jugak lidah cakap sorang diri dalam b.i.
Malam nak interview, menggeletar atas sampai bawah.
Gagahkan diri jugak pergi.

Last last, duduk depan interviewer, "Ok, terangkan pasal diri anda".
Fuh, alhamdulillah.
Bahasa ibundaku ... T.T

Dalam masa tunggu keputusan, kawan-kawan sekeliling duk hingaq lagi,

"Weh, tak 'promote diri' ke? Aku tengok orang lain galak ja promote diri masing-masing kat fb."

Sudah hang.

"Malas lah. Kalau dapat dapat lah. Kalau tak takpa."

Hari senarai nama (plus gambar) calon di'release'kan, segan tak terkata.
Setinggi-tinggi dan sebesar-besar kami, di'crop'nya gambar sampai tinggal sebijik muka je.
Tunjuk kat slide.
Bagi semua tengok.
Malu. Sungguh.
T.T

Macam-macam yang dilalui sebelum hari buang undi.
Ada yang persoalkan kenapa nak pegang sangat jawatanlah, gila jawatan, etc.
Sampai jadi konpius, "Betul ke aku ni sampai minta-minta jawatan macam yang dimaksudkan dalam hadith tu?"
At last, tanya orang sini sana, bulatkan hati untuk terima apa je keputusan.
Sama ada terpilih atau tak, semua Allah yang tentukan.

Few days afterward, the result have been released.
Ditaklifkan sebagai Assistant Head Education and Academic Bureau.
Bak hang.
Bukan student Dean's List pun.
Apapun, bila dah diberi amanah, kenalah jalankan tanggungjawab kan?

And here it goes, tonight gonna be our first ICTss line-up meeting :)

Pray for us!

Welcome back!

Bismillah.


Welcome back my own self! ^______^

Haha.

Weird.

Feel like i've already forgot the feeling of writing a post :p

Few things come and forth, it fades away the urge to write :)

Ok, let bygone be bygone, lets start a new life! ^______^

p/s: I think ive written this post nearly month ago, but thinking of editing it, so it has been postponed until today. Btw, how are you readers? ;)


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...