12 June 2013

Home Sweet Home.

Bismillah.

Alhamdulillah.

Hari ni hari ke5 duduk bertapa kat rumah.
Erk.
Baru terfikir nak buat apa untuk cuti 3 minggu ni.
Sebelum cuti ramai dah ingatkan untuk buat jadual.
Tapi tak buat jugak.

Sepanjang 5 hari ni, jadi suri rumah tak rasmi je lah.
Kemas rumah, masak, jadi 'cikgu' tak rasmi untk adik bongsu ni.
Tu je lah.
Ingat nak kerja macam selalu buat bila cuti panjang.
Tapi bila mak ayah dah bagi 'signal' macam tak bagi kerja, rasanya berbakti pada keluarga je lah kot cuti 3 bulan ni ... :)

Kali ni lah pertama kali dalam sejarah tak rasa macam desperate sangat nak kerja.
Tiba-tiba kepentingan mendahulukan ibu bapa tu sangat menebal dalam diri.
Chewah!

Hmm...
Dan tiba-tiba rasa kepentingan untuk belajar selok-belok rumah tangga pun menebal sama.
Ini bukan main-main, ini serius okeh!

Ye lah, umru pun dah meningkat.
Tipulah kalau saya cakap saya tak terfikir tentang masa depan.
Ohoi.

Dalam masa yang sama, ayah pulak dah bising-bising suruh masak yang power power punya~
Daging kurma la, asam podas lah semua.
Saya bukan tak tau masak, cuma tak terer je ok ... (dan sedikit malas). Oops.

Dan secara tiba-tiba jugak, saya rasa cara saya lipat baju tak kemas lah, rumah tsk berapa kemas, itulah inilah.
Haish.
Semuanya perlukan kesempurnaan .....
Adakah ini petanda?

Ok ini tiada kena mengena ...

Do'akan saya supaya dapat menyumbang sesuatu yang berguna buat diri sendiri juga orang sekeliling di waktu cuti ni! :)

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...