02 June 2013

Exam fever!

Bismillah.

Allahumma solli 'ala Muhammad :)

Alhamdulillah, sedar tak sedar, dah final exam untuk sem ke2. Tinggal 2 paper je pun lagi :)

Nampak tak?
Salah satu petanda kiamat, kita rasa masa berlalu dengan cepat ...

Sangaaaaaaat lama tak merepek kat blog ni.
Tiba-tiba rindu :')

Macam-macam jadi sem ni.
Dengan demam PRU nya lagi.
Hentam sana hentam sini.
Provokasi sana sini.

Macam-macam.

Dengan kawan-kawannya sana sini menikah.
Saya bila lagi?
Ehem ehem.
Tiba-tiba. Tak ada kena mengena.

Baru-baru ni mak sedara minta tolong carikan seseorang, calon untuk ofismet dia.
Saya pun dengan semangatnya buat iklan dengan kawan-kawan terdekat.
Last last dapat 5-6 orang.
Bak hang.
Nak calon sorang je.

Dan sekarang baru saya dapat rasa serba sikit bila jadi match-maker ni.

Excited memang excited, tapi dalam masa yang sama serba salah.
Kita tak tau orang yang kita gandingkan sesuai ke tak.
Dibuatnya jadi masalah ke di kemudian hari, kita pun boleh dipersalahkan...

Dalam sibuk sibuk carikan untuk orang lain, ramai pulak bertanya; 'awak je lah yang jadi calonnya'.
Hah sudah.
Belum lagi kot... ;)
Ok tiba-tiba lagi tak ada kena mengena.

Hmm..
Cakap pasal exam.
Selalu sangat, sebelum masuk exam, 'in shaa Allah aku boleh buat!'
Lepas keluar dewan, 'kalau lulus pun jadilah'.

Saya tiba-tiba terfikir.
Kalau setakat lulus je, boleh ke saya seorang pekerja yang berkualiti di esok hari?
Persaingan makin sengit.

Hmm...
Kena belajar bersungguh lagi ni sem depan :)
Fighting!

Lusa dan tulat ada lagi paper.
Do'akan saya.

:)

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...