11 May 2013

Purdah: Respect pun ada level.

Bismillah.

Fuh fuh. Berhabuk dah blog nih.

Untuk PRU13 ni saya mula 'jinak-jinak'kan diri. Tolong apa yang patut.
Gantung-gantung poster.
Pergi flashmob.
Best best :)

Tapi bukan seronok je semata-mata, yang penting dapat belajar banyak benda.

Alhamdulillah, hati dah mula terima keputusan yang agak 'tak balance' :p

Ok sudah ya. Tukar topic deh.

Kali ni saja nak bercerita pasal purdah sikit.

Sekarang ni dah merata-rata boleh jumpa orang pakai purdah.
Dan sekarang ni pun dah macam-macam fesyen purdah ada.
Rama-ramalah, kupu-kupulah.
Apapun tak apa bagi saya, janji Allah tak marah :)

Cumanya nak melahirkan 'respect' dan 'salute' saya pada mereka mereka yang maintain berpurdah + tudung labuh :)

Saya cukup respect dan hormat pada mereka yang masih juga bertudung besar kosong, tanpa corak tanpa manik.
Dan dipadankan dengan sehelai kain kecil di muka.
Juga tanpa corak dan manik.

Kenapa?

Kerana di saat pelbagai jenis rekaan fesyen yang menarik hati berkembang dari hari ke hari, mereka mereka ini masih 'setia' dengan tudung yang sama, purdah yang sama.

Lilit lilit.
Serempang serempang.
Macam macam ada.

Bukan tak cantik yang ada manik
Bukan tak menarik yang ada corak.
Bukan tak cantik lilit lilit.
Tapi hati tetap mahu terus dengan tudung dan purdah 'lama'.

Keep it up muslimah! :)

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...