06 March 2011

SPM/STPM/STAM leavers '10 .



Dengan namaMu ya Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang .

Assalamu'alaikum warahmatullahi wabarakatuh li jami'an ! Alhamdulillah , sedikit ketenangan Allah kurniakan buat ana hari ini dan moga ia berterusan insyaAllah .


Perkampungan Menara Gading atau singkatannya ( PMG ) merupakan program tahunan PEPIAS . Pada tahun 2011 , program ini telah menjangkau kali ke 12 dan bertujuan untuk memberi pendedahan kepada pelajar lepasan SPM/STPM/STAM tentang kehidupan dan cabaran di alam kampus. Program ini sememangnya mensasarkan pelajar-pelajar tingkatan 5/6 2010 . Program ini akan dimuatkan dengan pelbagai aktiviti yang menarik dan pengalaman yang agak LUARBIASA . Jadi , jangan lepaskan peluang anda untuk sertai PMG 11 ini !

Hmm ana jadi tukang promote pulak kali ini . Buat adik-adik , sahabat sahabiyyah yang berkenaan (lepasan SPM/STPM/STAM) yang tak tahu apa lagi nak buat dengan masa cuti yang saaaaaangat panjang ni , hayya bina ! Join PMG ni ! InsyaAllah entunna wa entum sekalian akan dapat sesuatu yang tak mungkin entum dapat di mana-mana (ye ke ?) .

Actually this will become the first PMG im attending ^^ Im not into this society last year so i dont have the experience yet but others (sahabat sahabiyyah PMG) said it was sooooo enthusiastic ! Was it ? Hmm ive told you before , i didnt join the last PMG but insyaAllah , you can count on me ^^

Tarikh : 1-3 April 2011
Tempat : UNISEL , Shah Alam
Bayaran : Belum ditetapkan lagi
: more info click here :

Jom semua pergi PMG ! Adik-adik BTP , adik-adik SAMURA , my juniors , & not forgotten sahabat sahabiyyah lepasan STPM dan STAM , semua sekali jom pergi PMG ramai-ramai ! Akak/ana insyaAllah akan jadi fasilitator di sana jadi boleh tanya banyak baaaanyak ! ^^ You must remember , its all about your own future !

Emm tiba-tiba ana terlebih bersemangat pulak hari ni ^^ Kalau ana cakap ana sedang takut sebenarnya , percaya tak ? Emm hari Rabu ni which is 2 more days , akan ada exam (is it ?) untuk menentukan sama ada ana boleh start praktikal untuk bawak kereta/motor atau tak . Mesti entum semua cakap ; alah , kacang je kot . But not for me . Im a bit differ than others . A lot maybe .

Rasanya kalau hantu/iblis gagah lagi la kot . Tapi dekat part-part yang buat kecut perut ni selalunya memang tak sanggup . Antaranya nak ambil lesen ni . Last year pernah try drive kereta manually , but seriously it was sooo scary . Nak gelak guling-guling pun tak apa because im saying the truth . Jadinya ana takut lepas ni kalau nak praktikal tu tiba-tiba rasa nak balik rumah ke apa . Sebabnya masa try bawa last time , ana cakap kat ayah ; dah la ayah . nanti jadi apa-apa baru tau . ayah la bawak kereta ni . Boleh ana cakap macam tu , sedangkan time tu kereta tengah tersadai kat bukit . Ana tak tahu nak buat apa . Kaki keras kaku tekan brek tak lepas lepas .

Hari tu sir tu tanya satu soalan cepumas ; kalau kaki kanan kat pedal , kaki kiri kat klac , jadi brek tekan guna apa ? Guna tangan ? Hmm bila dengar memanglah macam lawak tapi sebenarnya dia sindir kami sebab student dia ramai yang excellent dalam class teori tapi bila kat track , ~

Do'akan ana ye . Dah la tak habis baca lagi the given laws and rules book , lepas tu asyik on9 fb je . Emm mana tak nya , masa nak final exam hari tu ana deactivate fb , jadi kira tebus balik la ni ^^

Ouh ana lupa nak terangkan pasal PEPIAS . PEPIAS , stand for Persatuan Pelajar Islam Selangor . Persatuan ni banyak anjurkan program-program di sekolah-sekolah sekitar Selangor . Antaranya Program Smart Solat , program motivasi untuk pelajar-pelajar yang akan menghadapi exam UPSR/PSRA/PMR/SPM , program untuk pelajar-pelajar bermasalah dan banyak lagi program-program sampingan . Specialnya PEPIAS ni , bilamana program-program yang dijalankan di sekolah-sekolah TAK DIKENAKAN BAYARAN atau dalam bahasa lainnya FREE OF CHARGE . (tapi kalau nak bagi sumbangan kat kami pun boleh je ^^ )

Jadi kalau ada mana-mana pihak yang berminat atau memerlukan hikmat PEPIAS ni boleh je hubungi ana . Emm nak contact macamana ye ? Tinggalkan mesej kat comment box atau mana-mana , tak pun send the message via email ^^

Wallahua'alam . Banyak lagi kerja nak buat . Buku pun tak habis baca lagi ni ^^ Wassalam .

2 comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...