22 October 2010

Random .

Dengan namaMu ya Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang .

Assalamu'alaikum warohmatullahi wabarokatuh ...

Alhamdulillah , begitu indah peraturanNya . Keputusan peperiksaan dah pun keluar beberapa hari lepas . Sekali lagi alhamdulillah kupanjatkan kepadaNya .

Ana akui , CGPA yang ana peroleh tak mencapai target yang ana sasarkan . Tapi ana bersyukur , kerana ana lebih bertuah berbanding sahabat sahabat yang lain . Ada yang b.i kena repeat level yang sama berbanding dengan ana yang tak perlu attend class b.i lagi untuk sem depan . Alhamdulillah .

Betul lah , peraturanNya sangat indah . CGPA yang tak seberapa , tapi b.i EXEMPTED . Indahlah tu kan ? Takkan Allah nak beri semuanya pada kita ? Mestilah ada yang Dia beri , ada yang tak kan ?

Mungkin dengan CGPA yang ana dapat tu akan buatkan ana lebih bersungguh-sungguh lagi dalam pelajaran . Dan tak mustahil kalau ana dapat lebih dari tu , ana akan malas untuk belajar and be in a comfort zone .

Begitulah cantiknya peraturanNya .

Esok dah kena balik hostel , dan insyaAllah hari Isnin akan bermulalah sem baru yakni semester ke-2 . Do'akan semoga ana akan mendapat sahabat sahabat yang mendorong ke arah kebaikkan , and lecturers whom would make me easier to understand what they are teach about !

New sem , new lecturers , new time-table , new friends and new experiences ! (^_^)

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...