13 October 2010

Emotion distraction .

Dengan namaMu ya Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang .

Assalamu'alaikum warohmatullahi wabarokatuh ...

Gangguan emosi .

Just now ive been go through , read about this career stuff (pada hal asasi pun baru habis 1 sem) .
Especially under my qualification-to-be-have , Information & Communication Technologies .

Seriously , baru je baca satu advertisement about the job that I will deal with (maybe) one day , memang ketaq lutut tak ingat ...

" What kind of job in the world is this ? "

Completely blurred , blanked , zero .

Dah tu , first requirement for most of the advertisement , NATIVE SPEAKER (tu yang tiba tiba terkeluar orang putih ni) . Cakap bahasa sendiri pun kadang-kadang tunggang langgang , inikan pulak foreign language ni .

The scarier thing is , they also ask about our expertation in software lah bagai . Banyak lagilah perkataan perkataan asing kat situ . Perhaps ive no idea about anything related to IT and computer , sebab kat CFS pun baru belajar basic ; Physics , Maths ... But suddenly the question appeared in mind ...

" Do I really wish to pursue on this field ? "

Dan , tiba tiba jugak terlintas keinginan untuk tukar ke course lain .

Fikir . Fikir . Fikir .

Course mana yang senang kat dunia ni ?
Pekerjaan apa aje yang senang kat dunia ni ?

Lagipun memang tiada perkara yang mudah pun kan ?

Ya Allah , Kau berikanlah ketenangan ke dalam diriku ini . Tunjukkanlah dan berikanlah segala perkara yang baik buatku , dan tetapkanlah hatiku dengan perkara yang baik itu .

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...