05 September 2010

Cintakah kita ?

Assalamu'alaikum warohmatullah ....

Tadi baru habis blog-walking , blog blog muslimin muslimat yang kebanyakannya mantop mantop belaka . Tak ingat macamana boleh dapat link seorang ukhti dari UIA yang agak familiar bagi ana . Buka aja blog dia , ana dapat banyak link ke blog muslimin muslimat yang lain . Alhamdulillah ... (^_^)

Nak dibandingkan blog blog mereka semua dengan blog ana yang serba kekurangan ni , memang macam langit dengan bumi . Banyak pengisian yang ana dapat dari mereka . Rasa sedih pun ada jugak , sebab tak dapat nak hasilkan blog macam yang mereka buat tu .

Tapi tak apa , kita jadikan mereka sebagai contoh .
Yang baik dijadikan contoh , yang sebaliknya jadikan pengajaran .

Di sini ana ada sedikit pengisian buat sahabat semua ...
(copy dari blog orang lain pun sebenarnya ) (^_^)

Kenal Allah tu bukan macam kenal kekasih ...
Kenal kekasih sampai bunyi tapak kaki pun tahu ...
Kenal Allah ni berbeza sangat ...
Kalau manusia kita pernah cintai sampai tak lena malam ...
Tapi kenal Allah ni sanggup mati
Asalkan dapat cintaNya ...
Kenal saja tak cukup , tapi kena CINTA ...
Bila CINTA , tak payah cakap
dah buat dah suruhanNya ...
Bukan kerana disuruh atau dipaksa ,
Tapi kerana CINTA padaNya..
Tapi ,
Sudah buat suruhanNya belum tentu kita mencintaiNYA ...
Tanya dalam hati masing masing ,
Kita kenal ALLAH , betulkah kita cinta pada-NYA ???
Betulkah HATI ni , jantung berdegup kencang ,
menggeletar bila menyebut namaNYA ...?
Cinta Allah cinta luar biasa ...
Setakat bercakap semua orang boleh ,
Setakat mengaji kitab semua orang boleh...
Tapi siapakah yg benar benar merasakan CINTA itu ??
Tepuk dada , tanya hati , tanya iman ...

Cintakah aku kepadaNya ?
SuruhanMu adakala tak dilakukan seikhlaskan hati , larangan pula adakala dilanggari .
Ya Allah Kau ampunilah dosa hambaMu ini ...
Dan peliharalah aku agar tidak terjerumus ke lembah maksiat , zina
dan ke arah yang boleh mengundang murkaMu Ya Allah .
Aamiiin ...

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...