25 March 2010

Nak jadi cantik ?

Kecantikan boleh dibentuk melalui latihan dalaman . Dan semestinya kecantikan dari dalaman itu kekal dan utama .

1 . Untuk membentuk bibir yang menawan , ucapkan kata-kata kebaikan .
2 . Untuk mendapatkan mata yang indah , carilah kebaikan pada setiap orang yang anda jumpai .
3 . Untuk mendapatkan bentuk badan yang langsing , bahagikanlah makanan dengan mereka yang kelaparan .
4 . Untuk mendapatkan rambut yang indah , mintalah seorang anak kecil untuk menyisirnya dengan jemarinya setiap hari .
5 . Untuk mendapatkan sikap tubuh yang indah , berjalanlah dengan segala ilmu pengetahuan , dan anda tidak akan pernah berjalan sendirian .Manusia , jauh melebihi segala ciptaan lain , perlu sentiasa berubah ,diperbaharui , dibentuk kembali , dan diampuni . Jadi , jangan pernah kecilkan seseorang dari hati anda . Apabila anda sudah melakukan semuanya itu , ingatlah sentiasa . Jika suatu ketika anda memerlukan pertolongan , akan sentiasa ada tangan terhulur .

Dan dengan bertambahnya usia anda , anda akan semakin mensyukuri telah diberi dua tangan , satu untuk menolong diri anda sendiri dan satu lagi untuk menolong orang lain .
Kecantikan wanita bukan terletak pada kain yang dikenakannya , bukan pada bentuk tubuhnya , atau cara dia menyisir rambutnya .

Kecantikan wanita terdapat pada matanya ; cara dia memandang dunia . Kerana di matanya terletak gerbang menuju ke setiap hati manusia , di mana cinta dapat berkembang . Kecantikan wanita bukan pada kehalusan wajahnya . Tetapi kecantikan yang murni , terpancar pada jiwanya , yang dengan penuh kasih memberikan perhatian dan cinta dia berikan . Dan kecantikan itu akan tumbuh sepanjang waktu .

2 comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...